Маїсовий полоз (Pantherophis guttatus)

Маїсовий полоз (Pantherophis guttatus)

Плямистий повзаючий полоз, або червона щуряча змія – неотруйна змія родини вужеподібних, що мешкає в Північній Америці.

Популярна в приватних колекціях любителів рептилій, де відома як маїсовий полоз або гутата.

Виростають до розмірів 1,2-2 метра, але в переважній більшості випадків їх розмір не перевищує 1,2-1,5 метра. В даний час отримано і закріплено безліч колірних варіацій маїсового полоза, іменованих морфами. Природне забарвлення - помаранчеве з чорними смугами, оточуючими червоні плями. Черево має сітчастий біло-чорний малюнок. Миролюбна змія, майже ніколи не проявляє агресії до людини.

Ареал - південний схід США, від Нью-Джерсі до Флориди і на захід до Техасу.

Змії населяють кукурудзяні поля (за що і прозвані маїсовими), лісові галявини, закинуті будівлі і ферми. Як правило полоза мешкають на землі, але також активно використовують дерева і чагарники.

Раціон складається переважно з гризунів, в основному мишей, щурів, а також птахів.

Є яйцекладною змією. Самка відкладає до 24-х яєць, інкубація яких проходить при 24-30 о С протягом 55-60 днів. Субстрат під час інкубації повинен бути вологим.

Маїсовий полоз добре утримується в неволі. Для утримання використовують тераріуми горизонтального типу з підтримкою температури в теплому кутку на рівні 28-30 о С і 24-26 о С в прохолодному.

Інші статті
Граб звичайний Carpinus betulus L. Родина Березові Мандруючи П'ятничанською  екологічною стежиною,  можна познайомитися з постійним
Світ рослин життєво необхідний для людей. Протягом тисячоліть рослини використовувалися людьми в різних сферах діяльності. Обряди і повір'я, пов'язані
Курчавоволосий павук-птахоїд (Brachipelma albopilosum) Птахоїди населяють всі континенти, крім Антарктиди. Отрута слаботоксична. Заборонено